Edunvalvonta

Jäsenyytesi on meille, koko liitolle, tärkeä. Vaikka et itse osallistuisi aktiivisesti edunvalvontatyöskentelyyn, jäsenyytesi kasvattaa joukkoamme ja sen myötä painoarvoamme, kun pyrimme vaikuttamaan meitä kaikkia koskeviin asioihin.

Paikallisesti Pälkäneen kunnassa Vanhusneuvostossa toimivat v. 2017- 2021 Heleena Toikka, Marja Koppana, Heikki Heikkilä. Yhteinen varajäsen Riitta Helenius. Lisätietoja Pälkäneen vanhusneuvoston toiminnasta täältä.

Käytämme Sydän-Hämeen lehteä saadaksemme viestimme julkisuuteen. Haluamme vaikuttaa kunnallisiin päättäjiin ja toimihenkilöihin erikoisesti sosiaalitoimen osalta. Valvomme kunnan vanhuspalvelujen kehittämissuunnitelmaa 2014 – 2020.

Alueellisesti Pirkanmaan piirin alueella Pirkanmaan kansallinen senioripiiri ry kokoaa yhdistyksistä tulevat aloitteet ja antaa lausuntoja liitolle. Piiri osallistuu ikäihmisiä koskeviin näyttelyihin. Piiriyhdistysten Neuvottelukunta toimii eläkeläispiirien yhteistyöelimenä.

Valtakunnallisesti Kattojärjestömme Kansallinen senioriliitto ry valvoo jäsentensä taloudellisia ja sosiaalisia etuja valtakunnallisella tasolla. Se pyrkii tukemaan eläkeläisten ja ikäihmisten yhteiskunnallista osallistumista tasavertaisina toimijoina muiden väestöryhmien kanssa.

Senioriliitto on neljänneksi suurin kuudesta eläkeläisjärjestöstä, jotka ovat perustaneet yhteistoimintaelimekseen edunvalvonnassa Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n.